Zoë Niessen en Amelie Van Der Steichel zetten goede prestaties neer op Belgisch Kampioenschap

27,28 en 29 juli vond het Belgische kampioenschap pony’s plaats op de locatie van Sint Truiden. Zowel leerling en sponsor amazone Amelie Van Der Steichel als sponsoramazone Zoë Niessen namen hier aan deel.

Op dag één werd de team test gereden. Het was een enorm warme dag die maar liefst 36 graden op de thermometer aangaf! Zoë en haar bijou zetten een hele mooie proef neer en behaalde met een score van 71.8% een tweede plek! Amelie en dollar moesten de ring binnen om 16 uur, het warmste van de dag! Ze reden naar een mooie score van 68% en een vierde plek!

Op dag twee werd dan de individuele proef gereden. Alle pony’s hadden last van het enorme klimaatverschil! Van het warme 36 graden naar een frisse en regenachtige dag! Zoë wist Bijou toch goed door de proef heen te sturen en ze behaalde een mooie eerste plek met een score van 69.4%! Dollar had net iets meer last van het enorme verschil en vooral van de wind onder zijn kont! Hierdoor waren er jammer genoeg wat spanningsfouten.

De laatste dag was het dan de beurt aan de Kür op muziek en zo dus ook de beslissende finale! Net voor Zoë deze mocht rijden brak ze haar staartbeen door een stom ongeval! Met heel veel pijn heeft Zoë toch haar Kür uitgereden, maar ze konden jammer genoeg niet laten zien wat ze in huis hadden! Ze behaalde in het eindeklassement een hele mooie zilveren medaille. “Als dit niet was gebeurd had ik goud gepakt” verteld Zoë. Amelie en Dollar maakte twee dure fouten in hun Kür, ze moeten hierin nog meer routine opbouwen. Maar ze behaalde wel een knappe vijfde plek op hun eerste Belgische kampioenschap ooit!

Wij willen ook Marieke Van Nespen feliciteren met haar gouden titel en Clara Mourlon Beernaerd met haar bronze medaille!

Leave a Reply