Zoë Niessen negende beste combinatie van Europa!

Zoë en Minerva Bijou waren één van de vier combinaties die België mochten vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap 2018 te Bishop Burton. Net voor het vertrek naar dit geweldige avontuur brak Zoë haar staartbeen! Maar dit hielt deze fanatieke ruiter zeker niet tegen, ze zou dit EK rijden!

De eerste dag was het de teamtest. Zoë en Bijou behaalde hier een mooie score van 69.6% en een 22 ste plek! Dit is natuurlijk al een heel mooi resultaat voor op een EK, maar zowel ruiter als trainer wilden het niveau nog hoger tillen om die finale te kunnen halen. Het Belgische team behaalde hier wel een knappe vijfde plek!

Zo gezegd zo gedaan.. in de individuele proef deden ze er nog een schepje bovenop. Ze kwamen de ring uit met een geweldige score van 70.40% en een 17 de plek. Zoë en bijou werden de beste Belgische combinatie en behaalde zo een plekje in de zo begeerde finale! Hierin konden ze zich bewijzen met hun op maat gemaakte GDR kür.

Tijdens de finale behaalde Zoë haar hoogste score ooit in de Kür op muziek! met een score van 73.65% behaalde ze een negende plek! Zoë en Bijou worden dus de negende beste combinatie van Europa! Als sponsor zijn wij echt ongelofelijk trots als je kür op deze manier gebracht wordt! ??”

 

 

 

 

Leave a Reply